Notícies
Els molins d’oli de les Garrigues Altes es converteixen en restaurants efímers aquest novembre
Quatre caps de setmana, quatre molins, quatre restaurants i un protagonista: l’oli d’oliva verge extra nou

Les Garrigues Altes porta la gastronomia al cor dels molins d’oli. Una experiència exclusiva que marida cuina d’autor i oli d’oliva verge extra nou
La Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes impulsa un projecte singular en el marc de la Regió Europea de la Gastronomia, que convertirà quatre molins d’oli del territori en escenaris excepcionals d’una experiència gastronòmica única.
Durant els quatre caps de setmana de novembre, quatre restaurants de la província de Lleida oferiran dinars exclusius dins dels molins d’oli, coincidint amb l’arribada del nou oli d’oliva verge extra. L’objectiu és portar la restauració al seu origen més primitiu: el lloc on neix l’oli, símbol i ànima de la cuina mediterrània.
Cada cap de setmana, un molí diferent acollirà un restaurant convidat que reinterpretarà la gastronomia de les Garrigues en format d’experiència sensorial completa. Els assistents podran gaudir d’un menú degustació creat especialment per a l’ocasió, maridat amb els olis acabats de premsar i envoltats de l’aroma, els sons i l’essència del procés d’elaboració.
Calendari de l’experiència “Entre Molins”
- 8 de novembre · Cooperativa de Juncosa amb el restaurant L’Espurna
- 15 de novembre · Molí de Cuadrat Valley amb el restaurant Saroa
- 22 de novembre · Cooperativa del Soleràs amb el restaurant No Rules
- 29 de novembre · Cooperativa de la Granadella amb el restaurant Xirricló
Aquest projecte vol valorar el patrimoni oleícola, la cuina de territori i la innovació gastronòmica, reforçant la identitat de les Garrigues Altes com a territori de referència dins la Regió Europea de la Gastronomia.
Els assistents podran veure l’origen del producte més emblemàtic de les Garrigues, amb una visita guiada a les instal·lacions del molí, seguidament aguditzaran els sentits amb d’un tast d’oli sensorial, i per acabar gaudiran d’un dinar exclusiu en el bell mig del molí. Portar els xefs i els comensals al molí és tornar a l’essència de la cuina i celebrar la nova anyada d’oli d’una manera íntima i extraordinària.
Les places per a cadascun dels quatre àpats són limitades i caldrà
reserva prèvia.
Es poden adquirí les entrades a l’experiència al següent enllaç: entremolins.taplink.ws























